Wilt u onze app downloaden?

Google Play

Benzine Injectoren

Benzine injectoren testen en reinigen in Limburg

Als een auto niet meer optimaal presteert, kan dit een gevolg zijn van vervuilde of defecte benzine injectoren. Slecht werkende benzine injectoren kunnen leiden tot verschillende problemen zoals een verhoogd brandstofverbruik, het onregelmatig lopen van de benzinemotor, verminderde prestaties en startproblemen. Dit maakt het laten testen en reinigen van benzine injectoren dan ook een cruciaal onderdeel van het periodieke onderhoud. Bent u op zoek naar een locatie waar u uw benzine injectoren kunt laten testen en reinigen in Limburg? Bij Bachaus Automotive kunt u terecht voor het testen en reinigen van uw injectoren.

Injectoren reinigen bij Bachaus Automotive

Onze ervaren monteurs gebruiken speciale, up-to-date up-to-date testbanken om de injectoren van uw voertuig te testen tot 2700 bar en te reinigen. Hierdoor kunnen we nauwkeurig vaststellen of de injectoren vuil of defect zijn en indien nodig deze reinigen. We reinigen de injectoren zowel inwendig als uitwendig. Zo bent u er altijd zeker van dat uw benzine injectoren er weer tegenaan kunnen. 

Bent u garagehouder, professioneel monteur, of een andere zakelijke klant? Dan zorgen wij ervoor dat uw injectoren worden opgehaald en na het testen en reinigen ook weer worden afgeleverd. Blijkt een (of meerdere) injector defect? Dan bestelt u bij Bachaus ook eenvoudig een nieuwe. 

Let op! Deze en andere diensten worden alleen in het filiaal in Landgraaf uitgevoerd. Onze chauffeurs maken iedere dag meerdere ritten door Limburg en kunnen uw injectoren dagelijks ophalen. Wilt u meer informatie over deze dienst? Bel ons dan via: 045 531 33 09 (Landgraaf) of kom langs in een van onze filialen.

mcv04.gif

Waarom benzine injectoren reinigen?

Benzine injectoren spuiten brandstof in de motor en zorgen ervoor dat deze kan draaien. Door het gebruik van benzine kunnen er echter vuildeeltjes en aanslag ontstaan in de injectoren. Dit kan leiden tot verstopte injectoren waardoor de brandstof niet goed meer wordt verdeeld over de motor. Hierdoor kan het brandstofverbruik stijgen, kunnen er startproblemen optreden en kan de motor minder goed presteren. Door de injectoren te laten reinigen, wordt dit probleem verholpen. De reiniging zorgt ervoor dat de vuildeeltjes en aanslag worden verwijderd, waardoor de injectoren weer optimaal kunnen functioneren.

Symptomen van vervuilde injectoren

Het is van buitenaf niet altijd eenvoudig om te zien of de benzine injectoren vuil zijn. Toch zijn er enkele symptomen die kunnen wijzen op vervuilde injectoren. Zo kan het voorkomen dat de motor onregelmatig draait, dat er een verhoogd brandstofverbruik is en dat de prestaties van de auto afnemen. Ook kan het zijn dat de auto moeilijker start of dat de uitlaatgassen zwart roken. Als je deze symptomen herkent, is het verstandig om de benzine injectoren te laten testen en reinigen. Blijf niet te lang rondrijden wanneer u het vermoeden heeft dat er iets aan de injectoren mankeert. Bij Bachaus Automotive kunt u benzine injectoren in heel Limburg laten testen en reinigen.

Lekkende benzine injectoren

Wanneer benzine injectoren lekken, kan dit gevaarlijke situaties en schade aan de motor opleveren. Daarnaast kan een lekkende injector ook leiden tot andere problemen zoals een verhoogd brandstofverbruik. Het is daarom belangrijk om bij het vermoeden van lekkende injectoren zo snel mogelijk een specialist te raadplegen en de injectoren te laten testen en reinigen.

Levensduur van benzine injectoren

Goed onderhoud kan de levensduur van de benzine injectoren verlengen. Het regelmatig laten testen en reinigen van de injectoren kan hierbij helpen. Maar ook het gebruik van hoogwaardige brandstoffen en het tijdig vervangen van filters kan de levensduur van de injectoren verlengen. Het is daarom belangrijk om altijd te zorgen voor goed onderhoud van je auto en om de adviezen van de fabrikant op te volgen.

Een nabehandeling met additieven wordt vrijwel altijd aanbevolen. 

​LET OP!! Diensten worden in het filiaal te Landgraaf uitgevoerd.