Wilt u onze app downloaden?

Google Play

Bachaus Automotive is Bosch First Supplier

Verdere uitbreiding netwerk Bosch First Suppliers in Nederland

  • Bosch First Suppliers mogen nieuwe leden Bosch Car Service en AutoCrew werven
  • Met meer dan 40 jaar ervaring is Bachaus Automotive een sterke regionale speler in Limburg

Bachaus Automotive is per 6 maart 2024 Bosch First Supplier. Vertegenwoordigers van Bosch Mobility Aftermarket in Nederland en de directie van Bachaus Automotive ondertekenden daartoe een overeenkomst tijdens de Automotive Contactdagen in Geleen. Bachaus Automotive, met vestigingen in Landgraaf, Haelen en Beek, is initiatiefnemer en organisator van deze beurs. 

“Het is fijn om te zien dat ons netwerk van Bosch First Suppliers verder uitbreidt. Het toont aan dat het concept ook zelfstandige grossiers kan helpen hun services uit te breiden en zich voor te bereiden op de toekomst. Als Vrooam-grossier heeft Bachaus Automotive een sterke regionale positie in Limburg. Het ondersteunde al Bosch Workshop Partner en zal nu ook ons netwerk van Bosch Car Service en AutoCrew ondersteunen”, zegt Han Overweg, Accountmanager Mobility Aftermarket bij Bosch Nederland. 

“Bij Bachaus Automotive geloven we in het bieden van een complete service-ervaring. Naast ons uitgebreide assortiment automaterialen, bieden we ook een verscheidenheid aan diensten voor het onderhouden en repareren van voertuigen. Als Bosch First Supplier kunnen wij ons aanbod en onze service nog versterken en met de werkplaatsformules van Bosch onze klanten nog beter ondersteunen. We zijn blij om te melden dat we op de Automotive Contactdagen meteen onze eerste AutoCrew hebben aangesloten”, zegt Bart de Vries, eigenaar van Bachaus Automotive.

Bosch First Supplier

Een Bosch First Supplier voert Bosch als eerste merk in de productlijn, en dat in 10 artikelgroepen (remmen, ruitenwissers, filters, (gloei)bougies, accu’s, starters en dynamo’s, comfort electronics, diesel, engine management en automated & driver assistance). Daarnaast mogen zij het volledige aanbod Bosch-equipment verkopen en via een concept manager ondersteuning bieden voor de Bosch-concepten Bosch Car Service, AutoCrew en Bosch Workshop Partner. Zij krijgen ook voorraadondersteuning, advies en promotionele voordelen. Verder bieden zij ook het Bosch-loyaliteitsprogramma eXtra aan.

 

Meer dan 40 jaar ervaring

Bachaus Automotive werd in 1980 in Brunssum opgericht door Jan Bachaus. Tien jaar later openden Harry en Betty de Vries een tweede vestiging in Landgraaf. Bachaus Automotive richtte zich aanvankelijk op particulieren, maar groeide door de jaren heen uit tot een toonaangevende groothandel in automaterialen voor de zakelijke markt. Door meerdere routes in te zetten streeft Bachaus Automotive ernaar iedere professionele eindgebruiker in Limburg binnen twee uur te voorzien van de bestelde onderdelen. 

Bachaus Automotive is een Full Fource partner en Vrooam-grossier. Als Diesel Büchli Partner biedt de Limburgse groothandel ook een complete lijn aan brandstofpompen, verstuivers en roetfilters voor dieselmotoren. Daarnaast test Bachaus Automotive verstuivers op de Bosch EPS205 testbank en op een Carbon Zapp. Hierdoor kunnen ze bijna alle verstuivers en injectoren in eigen huis testen.

 

Han Overweg (Bosch) en Bart de Vries (Bachaus Automotive) ondertekenen de Bosch First Supplier overeenkomst.

Bachaus Automotive sloot meteen hun eerste AutoCrew aan namelijk firma Ucars in Landgraaf op de Automotive Contactdagen.